Bloemkool ovenschotel
Een zeer populaire maaltijd is de bloemkool ovenschotel. Het principe is eenvoudig: de ingrediënten worden indien nodig vooraf bereid en gaan vervolgens allemaal bij elkaar in een ovenschaal. Deze zet je een poosje in de oven en klaar is de ovenschotel. Hierbij zijn vele varianten mogelijk, waaronder uiteraard de bloemkool ovenschotel. Of je nu kiest voor een bloemkool ovenschotel met vlees of een bloemkool ovenschotel met vis: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordelen van bloemkool ovenschotel

Het fijne aan een bloemkool ovenschotel is dat je deze geheel naar eigen inzicht kunt bereiden, zodat er voor ieder wat wils is. Naar eigen inzicht kun je variëren met de recepten voor bloemkool ovenschotel. De meeste recepten zijn erg eenvoudig te maken en leveren bovendien een smakelijk resultaat op. In veel gevallen is een bloemkool ovenschotel gevuld met aardappels en kaas, maar je kunt ook prima gebruik maken van pasta. Daarnaast is het zo dat je ook zonder al te veel moeite een vegetarische bloemkool ovenschotel maakt. Je kunt ook een bloemkool koken.

Variëren met bloemkool ovenschotel

Het fijne aan een bloemkool ovenschotel is dat je er naar hartenlust mee kunt variëren. Je kunt voor een Hollandse variant gaan met normale kaas, maar ook voor een Griekse variant met feta. Je kunt gewoon hamreepjes in de bloemkool ovenschotel doen, maar je kunt ook een chorizo aan je ovenschotel toevoegen. Of vervang de aardappelen in de ovenschotel eens door pasta. Ook qua saus die je toevoegt aan de bloemkool ovenschotel zijn legio mogelijkheden.Recepten voor bloemkool ovenschotel

Eén van de recepten voor bloemkool ovenschotel die wij op onze website hebben staan, is voor een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Deze is erg eenvoudig te maken, want er gaan naast de bloemkool en het gehakt nog maar vier andere ingrediënten in deze ovenschotel. In principe kan deze ovenschotel met bloemkool en gehakt binnen een uur op tafel staan. Natuurlijk kun je naar eigen inzicht variëren met ingrediënten en hier en daar eens wat toevoegen aan het recept.Nog meer variëren met bloemkool ovenschotel

Als je nog meer inspiratie zoekt voor het maken van een overheerlijke bloemkool ovenschotel, kun je bijvoorbeeld eens een variant maken met shoarmavlees of met vis. Of wat dacht je van een ovenschotel met aardappelschijfjes of aardappelpuree in plaats van hele bonken aardappel? Je kunt ook een keer een wat meer tropische variant maken met kip en ananas. Het is al meermaals gezegd, maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Regelmatig nieuwe recepten voor bloemkool ovenschotel

We doen ons best om met regelmaat een nieuw recept voor bloemkool ovenschotel te publiceren. Heb je in de tussentijd vragen over één van onze recepten of wil je graag jouw eigen variatie met ons delen, dan horen we graag van je. Zo smul je niet alleen zelf van een heerlijke bloemkool ovenschotel, maar genieten ook anderen van de creaties die jij hebt bedacht. Deel dus gerust jouw recept voor bloemkool ovenschotel met ons.