Bloemkool recepten
Ben je van plan om bloemkool te bereiden, dan kun je uiteraard een standaard bloemkool recept uit de kast toveren. Maar is het niet veel leuker om een keer te variëren en een nieuw recept met bloemkool te proberen? Als jij ook eens een nieuw gerecht met bloemkool wilt proberen, dan bieden wij jou daar graag een passend recept voor. We voegen regelmatig nieuwe bloemkool recepten toe aan onze website.

Recept voor bloemkool met kaassaus

Je kunt bloemkool uiteraard gewoon koken en serveren met een simpele saus, zoals kaassaus. Dit is een gerecht dat in een handomdraai te maken is en altijd smakelijk is. Wil je eens variëren met dit gerecht, dan kun je uiteraard een andere saus toevoegen. Je kunt dit gerecht voor bloemkool met kaassaus als hoofdgerecht maken. Serveer er dan aardappelen bij. Je kunt er ook voor kiezen om de bloemkool met kaassaus als bijgerecht te serveren, indien gewenst in een kleinere portie dan aangegeven in het recept.
Bloemkool met kaassaus receptRecept voor bloemkool met pasta en tonijn

Bloemkool combineert verrassend goed met pasta en vis. In dit recept maken we gebruik van pasta en tonijn. Qua pasta kun je natuurlijk al eindeloos variëren: van farfalle tot fusilli, en van penne tot rigatoni. Maar ook met de vis kun je in dit recept voor voldoende variatie zorgen. In plaats van tonijn zou je bijvoorbeeld ook ansjovis kunnen gebruiken. Je kunt in dit recept ook kiezen voor forel of makreel, dat zijn namelijk prima alternatieven voor tonijn in dit recept met bloemkool.
Bloemkool met pasta en tonijn recept

Recept voor bloemkool ovenschotel met gehakt

Een smakelijke bloemkool ovenschotel mag uiteraard niet ontbreken. Daarom hebben wij een recept voor een bloemkool ovenschotel met gehakt op onze website staan. Hier kun je altijd naar smaak extra ingrediënten aan toevoegen. Bijvoorbeeld een bakje hamreepjes of een aantal champignons die je in plakjes of kwarten hebt gesneden. Daarnaast zijn er nog veel meer andere ovenschotels met bloemkool die je zou kunnen maken.
Bloemkool ovenschotel met gehakt recept

Recept voor bloemkool met ontbijtspek en slagroom

Als je graag een vullend gerecht met bloemkool op tafel wilt zetten, dan is het recept voor bloemkool met ontbijtspek en slagroom een echte aanrader. Vooral op koude winteravonden is dit een smakelijk gerecht, maar je kunt het eigenlijk natuurlijk altijd eten. Bij dit bloemkool recept zou je kunnen variëren door in plaats van ontbijtspek hamblokjes of hamreepjes te nemen. Voor een wat pittigere variant zou je een rode peper toe kunnen voegen aan dit bloemkool recept.
Bloemkool met ontbijtspek en slagroom recept

Recept voor bloemkoolsoep met bieslookroom

Bloemkool is uitstekend te verwerken in een heerlijke soep, bijvoorbeeld gecombineerd met bieslookroom. Ook hier geldt dat er weer talloze variaties mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een versimpelde variant gaan, waar je de bieslookroom uit het recept laat. Voor wat extra smaak kun je dan naast nootmuskaat eventueel andere kruiden en/of specerijen toevoegen.
Bloemkoolsoep met bieslookroom recept

Nieuwe bloemkool recepten

We zullen regelmatig extra recepten met bloemkool toevoegen. Houd onze website dus in de gaten. Wil je jouw eigen bloemkool recept met ons delen, dan is dat uiteraard hartstikke welkom. Neem gerust contact met ons op, zodat we jouw bloemkool recept op onze website kunnen publiceren. Wie weet smult binnenkort iemand anders ook wel van jouw creatie met bloemkool. Heb je tips over het koken van bloemkool, dan zijn die ook welkom!